img
Σχετικά με εμάς

HAQ GREECE

img
HAQ GREECE

Ο Σκοπός Μας

Η Halal Assurance & Quality Mon IKE είναι εταιρία με μοναδικό στόχο να παρέχει στους Μουσουλμάνους την πρόσβαση σε αυθεντικά κρέατα Halal, και προϊόντα αυτών, μέσω της πιστοποίησης Halal.

Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους Μουσουλμάνους και την βιομηχανία τροφίμων για τη διαδικασία της σφαγής Halal και παραγωγή προϊόντων κρέατος κατάλληλων για μουσουλμάνους.

Εκπαιδεύουμε επίσης σφαγεία για τον τρόπο διασφάλισης της ιδιότητας Halal για τα προϊόντα τους και τους παρέχουμε πιστοποιητικό Halal. Ο προσεκτικός μας έλεγχος μας επιτρέπει να εγγυηθούμε την ιδιότητα Halal του κρέατος και των προϊόντων του για κατανάλωση είτε στην εγχώρια αγορά είτε τις αγορές halal του εξωτερικού.

Επιπλέον, εκπαιδεύουμε κάθε μουσουλμάνο σφαγέα στις αρχές της σφαγής Halal, με ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης όπου κάθε μουσουλμάνος με πτυχίο εκδοροσφαγέα μπορεί να παρακολουθήσει.

Οι εκπαιδευτικές μας προσπάθειες μας διασφαλίζουν τη ορθή τήρηση της Halal Σφαγής, διασφαλίζοντας έτσι ότι το κρέας halal πληροί τις υψηλές προδιαγραφές που απαιτούν οι σημαντικότερες αγορές halal.

HAQ GREECE

Ιστορία

Η ιστορία μας ξεκινάει από το μακρινό 1972, όταν διεξάγαμε την πρώτη halal σφαγή (Dhabihah) όταν ντόπιοι μουσουλμάνοι ζήτησαν από έναν σεβαστό μουσουλμάνο χειρούργο  να τους βοηθήσει να βρουν κρέας κατάλληλο για αυτούς.

Εκείνος ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και ήρθε σε επαφή με έναν τοπικό αγρότη που είχε σφαγείο στο αγρόκτημά του. Οι όροι ήταν απλοί. Ο ιδρυτής μας θα σκότωνε το ζώο και ο αγρότης θα ετοίμαζε το κρέας. Μετά τους υποχρεωτικούς κτηνιατρικούς ελέγχους, το κρέας θα μεταφερόταν στους καταναλωτές.

Χρόνια αργότερα, καθώς η πιστοποίηση halal αποδεικνύεται ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη εμπορίου με μουσουλμανικές χώρες, αποφασίστηκε να ιδρυθεί ένας επίσημος φορέας να πιστοποιήσει τοπικά σφαγεία και βιομηχανία κρέατος.

O φορέας HAQ Greece ξεκίνησε το 2020 στην Ελλάδα, καθώς ο νέος νόμος για τις τελετουργικές σφαγές που ψηφίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση το 2017, επέτρεψε στα ελληνικά σφαγεία αυτού του είδους σφαγές (Halal και kosher), δίνοντας τους πρόσβαση στη σημαντική αγορά του κρέατος Halal

img
img
HAQ GREECE

Στόχοι

O HAQ Greece έχει ουσιαστικά διπλό στόχο:

  • Να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μουσουλμάνων καταναλωτών που χρειάζονται πρόσβαση σε κρέας & προϊόντα που πληρούν τις προϋποθέσεις του halal και για τον λόγο αυτό απαιτούν την ύπαρξη πιστοποιητικού halal.
  • Να συμβουλεύει και να βοηθά τα σφαγεία και τις βιομηχανίες κρέατος που επιθυμούν να προσφέρουν τα προϊόντα τους στους μουσουλμάνους καταναλωτές, ανεξάρτητα αν αυτά ανήκουν σε μουσουλμάνους ή όχι.

Eπιπλέον, ο HAQ  Greece ενημερώνει τις πολιτικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης για τις ανησυχίες των μουσουλμάνων καταναλωτών, εξηγώντας τη σημασία της σφαγής Halal και της κατανάλωσης κρέατος Halal.

Βλέπουμε τον σύλλογό μας ως επίσημο εκπαιδευτικό κέντρο γύρω από τα θέματα που σχετίζονται με τη σφαγή Halal.

HAQ GREECE

Πολιτικές

O φορέας HAQ Greece στοχεύει στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών του,  εκπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες τους.

Διασφαλίζει ακόμα ότι ικανοποιούνται όλες οι προϋποθέσεις στην παραγωγή “τροφίμων halal”, αλλά και επιπρόσθετα ότι εφαρμόζονται και όλες οι αντίστοιχες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.

Επαγγελματική εφαρμογή όλων των απαιτήσεων και προϋποθέσεων, ικανοποίηση των πελατών και συνεχή βελτίωση, αποτελούν τους βασικούς άξονες του Halal Assurance & Quality Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτική Ποιότητας 

Πολιτική Εμπιστευτικότητας

Πολιτική Αμεροληψίας

 

img
HAQ GREECE

Που Βρισκόμαστε

 

Η HAQ Greece έχει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, που βρίσκεται σε μια περιοχή με αυξανόμενο αριθμό αγροτικών μονάδων. Αν και η Ελλάδα έχει μικρή παραγωγή βοοειδών, έχει μεγάλες παραγωγές τόσο σε κοτόπουλο όσο και σε αιγοπρόβατα. Τα αιγοπρόβατα είναι πολύ δημοφιλή στην Ελλάδα και τα εκτρεφόμενα είδη εδώ είναι ανώτερα από πολλά άλλα είδη στον κόσμο.

Όπως πολλές αγροτικές μονάδες, τα σφαγεία και οι μονάδες επεξεργασίας κρέατος, έχουν συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για εξαγωγές σε μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Ευρώπης και του κόσμου, η HAQ Greece δημιουργήθηκε για να τους βοηθήσει στην προσπάθειά τους να εξάγουν και παράλληλα να διασφαλίσουν ότι το προσφερόμενο κρέας θα πληροί τα αυστηρά πρότυπα του Halal κρέατος.

Πολλοί Έλληνες προμηθευτές κρέατος εστιάζουν επίσης στη Μέση Ανατολή και στην περιοχή του Κόλπου και ως εκ τούτου η HAQ Ελλάδας βρίσκεται επί του παρόντος σε διαδικασία διαπίστευσης με το EIAC (Emirates International Accreditation Center) που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

HAQ GREECE

Χώρες Που Εξυπηρετούμε

map

 

Η παροχή των υπηρεσιών μας δεν περιορίζεται στα σύνορα της Ελλάδας. Όλες οι γειτονικές χώρες, ιδίως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, το Κόσοβο και η Κύπρος εξυπηρετούνται από τη Θεσσαλονίκη, καθώς βρίσκονται σε ακτίνα 600 χλμ. από αυτό το κεντρικό σημείο των Βαλκανίων.

Οι πτήσεις σε οποιονδήποτε από αυτούς τους προορισμούς δεν διαρκούν πάνω από 1,5 ώρα και υπάρχουν συχνές πτήσεις όλο το χρόνο.

Επιπλέον, πολλά σφαγεία που αναζητούν αξιόπιστη πιστοποίηση Halal είναι ιδιοκτησίας από μέλη της Μουσουλμανική Κοινότητας και εδρεύουν στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, όχι μακριά από τη βάση της HAQ Ελλάδας.

Επιπρόσθετα, σημαντικό ρόλο στην αυξανόμενη ζήτηση παίζουν οι πολυάριθμοι μουσουλμανικοί πληθυσμοί σε όλες τις χώρες της περιοχής, καθώς και το νέο κύμα μετανάστευσης που ξεκίνησε το 2015.

Ποιοί μας εμπιστεύονται

Πελάτες

img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img